Bizi sosyal medyalardan takip edin

0

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır.

Tarçın (Cinnamomum Verum)

Tarçının Faydaları

  • Tarçın tip 2 diyabetin tedavisine yardımcı olur. Tarçının kan basıncını düşürdüğü, kan şekerini ve insülin direncini azalttığı yapılan araştırmalar tarafından kanıtlanmıştır.
  • Metabolizmayı düzenleyici etkisi sayesinde obezite ile mücadelede yardımcıdır.
  • Kötü kolesterol olarak bilinen LDL kolesterol seviyesini azaltır ve iyi kolesterol olan HDL kolesterol'ü artırır.
  • Mantar, bakteri ve virüsün neden olduğu hastalıklarla mücadelede vücut direncini artıran tarçın Orta Çağ'da ilaç olarak kullanılmaktaydı.
  • Antimikrobiyolojik özelliği sayesinde vücudun HIV virüsü ile savaşmasına katkı sağlar.
  • Kandida mantarının tedavisinde tarçın kullanımı son derece faydalıdır. Tarçının bu özelliği klinik bulgularla kanıtlanmıştır.
  • Alzheimer ve Parkinson hastalıklarının semptomlarının tedavisinde rol oynar.
  • Tarçın antikanserojen özelliklere sahiptir.
  • Antiflamatuar özelliği ile tarçın bağışıklık sistemini güçlendirir. Acı ve ağrıların tedavisinde kullanılır.
  • İnsülin direncini azaltan tarçın, bu özelliği ile polikistik over sendromunun tedavisinde rol oynar.
  • Yapılan çalışmalar tarçının pek çok antioksidan faydasının olduğunu göstermektedir. İçeriğindeki yüksek antioksidan miktarı sayesinde konser ve diğer hastalıkların oluşma riskini azaltır.
  • Göz bozukluklarının tedavisine yardımcı olan tarçın göz kuruluğuna da iyi gelmektedir.

*