Çörek Otu (Nigella Sativa)

Ranunculaceae familyasından olan çörek otu, yıllık çiçekli bir bitkinin tohumlarıdır. Türkiye’de, Güney Avrupa ülkelerinde, Hindistan’da ve Afrika’nın belirli bir kısmında yetişir. Ülkemizde Trakya ve Ege bölgelerinde yetiştirilmektedir. A, H, C, B1, B2 ve B6 vitaminleri bakımından zengindir. Çörek otunda bulunan ‘timokinon’ antikanserojenik etkileri ile bilinmektedir. 

Çörek Otunun Faydaları

  • İltihap giderici ve idrar söktürücü özellği vardır.
  • Hücrelerin yenilenmesini hızlandırır. Bu sayede ciltteki iltihapların ve yaraların iyileşmesini hızlandırır.
  • Kan şekerini düşürme özelliği sayesinde diyabeti önler.
  • Hazmı kolaylaştırır, zayıflamaya yardımcı olur.
  • Depresyon ve panik atak hastalığına iyi gelir.