Anason (Pimpinella Anisum)

Latince adı "Pimpinella Anisum" olan Anason, maydanozgillerdendir. Ortaçağdan günümüze kadar hastalıkların tedavisinde kullanılmıştır. Anavatanı Doğu Akdeniz'dir. Ülkemizde; Ege, Marmara ve Güney Anadolu'da yetişmektedir. Hasatı Temmuz ve Ağustos aylarında yapılır. Anasonun çiçekleri beyazdır ve yakıcı, aromatik bir tadı ve kokusu vardır.

Yatıştırıcı özelliğiyle bilinen anasonun birçok faydası bulunmaktadır;

  • İştah açıcıdır, yemeklere karşı duyulan tiksintiyi giderir.
  • Vücutta meydana gelecek enfeksiyonlara karşı direnci arttırır.
  • Gaz söktürücüdür.
  • Astım, nefes darlığı ve bronşitte görülen şikayetleri giderir, öksürüğü keser.
  • Kalp basıncını destekler.
  • Sinirleri yatıştırır, strese iyi gelir.